Eaton Fuller Transmission Troubleshooting Guide

Guide to servicing and repairing Eaton Fuller heavy-duty truck transmission, Ndihma gjetjen çështjen e telashe të transmisionit, analyze the cause and make necessary repairs for 7, 8, 9, 10, 13, 15 dhe 18 shpejtuar transmetimet Eaton. For more in-depth assistance refer to your transmission model service manual or give us a call at 877-776-4600. Funksioni transmetimit është që në mënyrë efikase të transferuar fuqinë e motorrit, në aspektin e çift rrotullues, për rrotat e pasme e automjeteve. Torque është gjarpërues apo forca rrethore dorëzuar nga volant e motorrit. Raportet veshje transmetimin e të rritur ose ulur çift rrotullues në varësi të kërkesave të nevojshme për të lëvizur ose të fillojnë të ngarkesës. Ingranimit gjithashtu rrit ose ul shpejtësinë. Raportet veshje janë Spaced saktë në mënyrë që motori do të veprojë në varg të saj më të efektshme RPM me ndryshimet progresive shpejtësi. Për të përmbushur kërkesat e automjeteve, transmetimi duhet të ketë raporte të ulët të mjaftueshme për të filluar makinë në lëvizje, për të ruajtur lëvizjen up-notat, dhe për të mbajtur motorin veprojnë në varg të saj kulmin e efikasitetit. transmetimi, shumë, duhet të sigurojë një metodë e lehtë për përzgjedhjen e shpejtësisë.

Guide problemeve për modelet e mëposhtme transmetimit Eaton Fuller:

FR-11210B RTLO-14610B RTLOF-15610B-T2 RTOF-11909MLL RTX-14709A RTXF-14709H FROF-16210B
FR-12210B RTLO-14610B-T2 RTLOF-16610B RTOF-13707DLL RTX-14709B RTLOF-14610B RTLOF-11610B
FR-13210B RTLO-14613B RTLOF-16610B-T2 RTOF-13707MLL RTX-14709H RTO-16909ALL RTO-13707DLL
FR-14210B RTLO-14618A RTLOF-16618A RTOF-14608LL RTX-14710B RTX-13710B RTX-12710B
FR-15210B RTLO-14713A RTXF-15615 RTOF-14708LL RTX-14710C RTXF-13710C RTXF-12710B
FR-9210B RTLO-14718B RTLOF-16713A RTOF-14709MLL RTX-14715 RTXF-14710B RTX-14610
FRF-11210B RTLO-14913A RTLOF-16713A-T2 RTOF-14908LL RTX-15615 RTLOF-14610B-T2 FROF-16210C
FRF-12210B RTLO-14918B RTLOF-16718B RTOF-14909ALL RTXF-16709H RTOF-11607L RTLOF-11610B-T2
FRF-13210B RTLO-14918B-T2 RTLOF-16913A RTOF-14909MLL RTX-15710B RTX-13710C RTO-13707MLL
FRF-14210B RTLO-15610B RTLOF-16913A-T2 RTOF-16908LL RTX-15710C RTXF-14608LL RTX-12710C
FRF-15210B RTLO-15610B-T2 RTLOF-16918B RTOF-16909ALL RTX-15715 RTLO-11610B-T2 RTXF-12710C
FRF-9210B RTLO-16610B RTLOF-16918B-T2 RTX-11509 RTX-16709B RTLOF-14613B RTXF-16710C
FRO-11210B RTLO-16610B-T2 RTLOF-17610B RTX-11608LL RTX-16709H RTOF-11607LL RT-7608LL
FRO-11210C RTLO-16618A RTLOF-17610B-T2 RTX-11609A RTX-16710B RTX-14608LL RTLOF-12610B
FRO-12210B RTXF-14710C RTLOF-18610B RTX-11609B RTX-16710C RTXF-14609A RTO-14608LL
FRO-12210C RTLO-16713A RTLOF-18718B RTX-11609P RTXF-11509 RTLO-12610B RTXF-16709B
FRO-13210B RTLO-16713A-T2 RTLOF-18913A RTX-11609R RTXF-11608LL RTLOF-14618A RTXF-13609A
FRO-13210C RTLO-16718B RTLOF-18913A-T2 RTXF-15715 RTXF-11609A RTOF-11608LL RTLO-13610B-T2
FRO-14210B RTLO-16913A RTLOF-18918B RTX-11610 RTXF-11609B RTX-14609A RT-8608L
FRO-14210C RTLO-16913A-T2 RTLOF-18918B-T2 RTX-11615 RTXF-11609P RTXF-14609B RTLOF-12610B-T2
FRO-15210B RTLO-16918B RTLOF-20913A RTX-11708LL RTXF-11609R RTLO-12610B-T2 Hrito-L4709nlarla
FRO-15210C RTLO-16918B-T2 RTLOF-20918B RTX-11709A RTXF-11610 RTLOF-14713A RTX-13609A
RTXF-14615 RTLO-17610B RTLOF-20918B-T2 RTX-11709B RTXF-11615 RTXF-15710C RTXF-13609B
RTXF-14708LL RTLO-17610B-T2 RTLOF-22918B RTX-11709H RTXF-11708LL RTX-14609B RTLOF-14918B-T2
FRO-16210B RTLO-18610B RTLOFC-16909A-T2 RTX-11710B RTXF-11709H RTXF-14609P RT-8908LL
FRO-16210C RTLO-18610B-T2 RTO-11607L RTX-11710C RTXF-11710B RTLO-12713A RTLOF-12713A
FRO-17210C RTLO-18718B RTO-11607L RTX-11715 RTXF-11710C RTLOF-14718B RTO-14908LL
FRO-18210C RTLO-18718B-T2 RTXF-15710B RTX-12509 RTXF-11715 RTOF-11707LL RTX-13609B
FROF-11210B RTLO-18913A RTO-11607LL RTX-12510 RTXF-12509 RTX-14609P RTXF-13609P
FROF-11210C RTLO-18913A-T2 RTO-11607LL RTX-12515 RTXF-12510 RTXF-14609R RTOF-11908LL
FROF-12210B RTLO-18918B RTO-11608LL RTX-12609A RTXF-16710B RTLO-12913A RTF-8608L
FROF-12210C RTLO-18918B-T2 Hrito-Ll707dlarla RTX-12609B RTXF-12515 RTLOF-14913A RTLOF-12913A
FROF-13210B RTLO-20913A Hrito-Ll707larla RTX-12609P RTXF-12609A RTOF-11708LL RTO-14909ALL
FROF-13210C RTLO-20918B Hrito-Ll708larla RTX-12609R RTXF-12609B RTX-14609R RTX-13609P
FROF-14210B RTLO-20918B-T2 Hrito-Ll709nlarla RTX-12610 RTXF-12609P RTXF-14610 RTXF-13609R
FROF-14210C RTLO-22918B RTO-11908LL RTX-12709A RTXF-12609R RTLO-13610B RTX-14615
FROF-15210B RTLOC-16909A-T2 RTO-11909ALL RTX-12709B RTXF-12610 RTLOF-14918B RTF-8908LL
FROF-15210C RTXF-14715 RTO-11909MLL RTX-12709H RTXF-12709H RTOF-11709MLL RTLOF-13610B
RTO-14909MLL RTXF-13709H RTLO-11610B RTO-16908LL RTXF-13710B RTOF-11909ALL RTX-14708LL
RTX-13609R RTLO-14610A RTLOF-13610B-T2 RTX-13709H RTLOF-15610B

Ankesat e zakonshme e transmetimit

dridhje

Although the effects of vibration will show up in the transmission, vibration usually originates somewhere else in the drive train. Vibration can usually be felt or heard by the driver; megjithatë, në disa raste, transmission damage caused by vibration will occur without the driver’s knowledge.

Disa probleme të Transmisionit Për shkak të Drive Train Vibration:

 1. rrapëllimë Gear në boshe
 2. Marsh & shaft splines (bërë të tërbohem)
 3. zhurmë
 4. bearings bërë të tërbohem
 5. Përsëritet rrjedhje pasme vulën
 6. Thyera ose Lirshme sinkronizator
 7. lirimi i vazhdueshëm e capscrews, kllapa dhe instalimet
 8. Veshur vesh Shaft Spine
 9. Worn universal joints (Nuk është një simptomë e transmetimit, por një tregues i vibrimit.)
fretted splines on transmission

Splines bërë të tërbohem

Broken transmission synchronizer pin

Broken Synchronizer Pins

transmission input spline wear

Input vizore vesh

Common causes of vibration include driveline imbalance or misalignment, rrotat ose bateri frenave paekuilibruar, Motori i përafërt running, thyer ose veshur rritet motor dhe pezullimi i veshur.

Gear Slipout dhe Jumpout

Seksioni Front
Kur një tufë rrëshqitje është zhvendosur për t'u angazhuar me një veshje mainshaft, dhëmbët mating duhet të jenë paralele. Tapered ose veshur dhëmbët shtrëngon do të përpiqet të "ecin" përveç si ingranazhet rrotullohen. Nën kushtet e duhura, slipout do të rezultojë. Disa nga këto kushte janë:

 1. Transmetimit montuar eccentrically me motor volant pilotin.
 2. tingëllon tepruar gear cila shkurton dhëmbët shtrëngon.
 3. rregullim jo i saktë i kontrollit zhvendosje të largët lidhjes rezulton në angazhimi i pjesshëm. Gjithashtu kontrolloni për lidhjet e lirshme dhe bushings veshur.
Snubbed Clutching Teeth

Dhëmbët mërzitur shtrëngon

Gear shtrëngon dhëmbët veshur me një kon.

detent spring

detent Spring

presioni i pamjaftueshëm në top detent nga pranvera dobët ose të thyer detent.

worn yoke bar

Veshur Yoke Bar

veshin e tepruar në detent nivel të bar zgjedha

Kushtet që mund të shkaktojë Jumpout

 1. Extra leva ndryshim të rënda dhe të gjata të cilat ritëm, lavjerrës modës, nga veprojnë mbi terrenit pabarabartë. Fshikullim veprim i levë kapërcen detent pranverë tensioni.
 2. Kontrollet mekanike largët me mjeshtri montuar në kornizë. Lëvizja relative në mes të paketë motor-transmetimit dhe kornizë mund të detyrojë transmetimin nga veshje. Veshur apo të thyera Engine Rritet rrisë efektet e kësaj gjendje.
transmission with jumpout

Seksioni ndihmëse

Slipout in the auxiliary section may be caused by the clutching teeth being worn, tapered, ose nuk janë të angazhuar plotësisht. These conditions cause the clutch gear to “walk” out of engagement as the gears turn.

Causes of these types of clutching defects are clashing or normal wear after long life. Vibrations set up by an improperly aligned driveline and low air pressure add to the slipout problem.

Jumpout in the auxiliary section usually occurs with the splitter gear set. If torque is not sufficiently broken during splitter shifts, the sliding clutch gear may not have enough time to complete the shift before torque is reapplied to the gears. Si çift rrotullues riaplikohet, the partially engaged clutch gear “jumps” out of the splitter gear. Since the gears have torque applied to them, damage will be done to the clutching teeth of the mating gears.

tapered clutching teeth

Zhvendosja e vështirë

The effort required to move a gear shift lever from one gear position to another varies. If too great an effort is required it will be a constant cause of complaint from the driver.

Shumica e ankesave janë me lidhjet e largëta të tipit të përdorur në automjetet cabover-motor. Before checking the transmission for hard shifting the remote linkage should be inspected. Linkage problems stem from worn connections or bushings, detyrues, improper adjustment, lack of lubrication on the joints or an obstruction which restricts free movement. Për të përcaktuar nëse vetë transmetimit është shkaku i zhvendosur vështirë, hiqni levë ndryshim ose lidhjen nga maja e transmetimit. atëherë, move the shift blocks into each gear position using a pry bar or screwdriver. If the yoke bars slide easily, Problemi eshte me kuvendin lidhëse. If the trouble is in the transmission, it will generally be caused by one of the following:

 1. Splines of sliding clutch gear binding on mainshaft as a result of a twisted mainshaft key, bent shift yoke or bowed mainshaft key.
 2. bare lidhje e fortë detyrues në bar strehim si rezultat i banesave plasaritur, mbi-torqued bllok ndryshim lockscrew, sprung yoke bar, or swelled areas of the yoke bar.
transmission hard shifting

Nëse zhvendosur vështirë ndodh vetëm në të parë dhe të kundërt, the shift block detent plunger movement may be restricted. This can result from burrs on the plunger, or from overtightening the plunger spring plug. With the plunger blocked in the depressed position, the plug should be tightened until it bottoms out against the spring, pastaj të mbështetur nga 1/4 në 1/2 kthesë.
Gear tingëllon nuk duhet të ngatërrohet me zhvendosjen e vështirë. Gear clashing occurs when an attempt is made to engage the clutch gear before it has reached synchronization with the mainshaft gear.

nxehtësi

The transmission operating temperature should never exceed 250°F (120° C) për një periudhë të zgjatur kohe. Nëse e bën atë, the oil will breakdown and shorten transmission life.

Për shkak të fërkimit të pjesëve të lëvizshme, transmissions will produce a certain amount of heat. In most cases normal operating temperature is approximately 100°F (40° C) above ambient. Heat is dissipated through the transmission case. When conditions prevent the proper dissipation of heat, then overheating occurs.
Para se të kontrolluar për shkaqet e mundshme të overheating, the oil temperature gauge and sending unit should be inspected to make sure they are giving correct readings.

Causes of Overheating
1. vajosje pahijshme. nivelin e vajit shumë i ulët ose shumë të larta, wrong type of oil, or an operating angle of more than 12 gradë.
2. Që veprojnë në mënyrë të vazhdueshme nën 20 MPH.
3. Të lartë motor RPM.
4. Kufizuar rrjedhjen e ajrit rreth transmetimit, due to the transmission being “boxed in” by frame rails, deck lids, tanket e karburantit dhe kllapa në rritje, or by a large bumper assembly.
5. sistemi i shkarkimit shumë të afërt me transmetimin.
6. Temperatura e lartë e ambientit.
7. kuaj-fuqi të lartë, operacioni lodh.
8. Duke lundruar drejt greminës me tufë depresion.

Në disa raste, an external oil cooler kit can be used to correct overheating problems.

Transmetimit naftës coolers janë:
Recommended

 • Me motorët e 350 H.P. and above with overdrive transmissions

i nevojshëm

 • me motorë 399 H.P dhe më lart me lodh
  Transmisioni dhe GCWs mbi 90,000 lbs.
 • me motorë 399 H.P. dhe sipër dhe 1400 Lbs.-Ft.
  ose rrotullues madhe
 • me motorë 450 H.P. dhe më lart

Zhurma transmetimit

There will always be a certain level of noise due to the normal transmission operation. megjithatë, excessive noise or unusual noise such as a whine, ankohem, or squeal indicates some kind of a problem.

The transmission itself can be the cause of excessive or unusual noise. Gjithashtu, noise can originate elsewhere in the vehicle, por të merren dhe të përforcohet nga transmetimi.

1. Trokitur ose thudding

transmission gears
 • Gears - Gunga apo shtohet në dhëmbëve të dhëmbëzorëve. Such bumps or swells can be removed with a hone or small hand grinder; these areas can be identified as highly polished pots on the face of the gear tooth. përgjithësisht, this noise is more prominent when the gear is loaded; kështu, the problem gear can be located as the noise occurs in a specific gear position. Bumps or swells are caused by improper handling of gears before or during assembly.
 • bearings – Noise comes in at low shaft speeds in any position. It is caused by bearings with damaged balls or rollers, or with pitted and spalled raceways.
cracked transmission gears
 • Cracked Gear – A gear cracked or broken by shock loading or by pressing on shaft during installation will produce this sound at low speeds. Me shpejtësi të lartë një rënkime do të jetë i pranishëm.

2. High Pitched Whine or Squeal

 • Gear Wear - Rezultati i veshin normale gear, including gear tooth pitting from excessive use. In advanced deterioration, një rënkime do të rezultojë.
 • Mismatched Gear Sets – Such gear sets are identified by an uneven wear pattern on the face of gear teeth.
 • Kushineta - "rrudhur" kushineta, having insufficient axial or radial clearance

3. growling

 • Timing Error – Improper timing of the transmission during reassembly, or improper timing due to gear turning on the countershaft. Both conditions produce an error in tooth spacing.

Causes of Transmission Noise Originating Elsewhere in Vehicle:

 1. Rough motor përtaci. (shih trondisin gear)
 2. Engine zhurma operative.
 3. Clutch driven plates in which the dampening action of springs or rubber blocks has been eliminated by wear set or fracture.
 4. DRIVELINE jashtë bilancit.
 5. Pabarabarta kënde të përbashkët të punës.
 6. kryqe veshur në joints universale.
 7. kushineta lirshme ose veshur qendër.
 8. dhëmbë veshur ose vuri përballë në marshin unazë dhe ingranazhit të boshtit shtytëse.
 9. dështim duke e pasme bosht.
 10. Rrota jashtë bilancit.
 11. Veshur sustë boshti duke.
 12. Loose "U" bolts.
 13. bateri frenave deformuar ose jashtë bilancit.

Udhëzimi Transmisionit ekspert-së

Following is a basic procedure guideline for troubleshooting transmissions:

 1. Inspektimi paraprake
  • Vëzhgimi personal – look for signs of misuse such as broken mounts, pajisje ose kllapa; check airlines.
  • Pyetja e pronarit ose të përdoruesit – gather information on operating conditions and vehicle use, në historinë e problemit, and on shifting characteristics if affected.
  • Mblidhni Historia e Njësisë – including maintenance and lubrication procedures, dështimet e kaluara, dhe largësi ose orë të përdorimit.
 2. Transmisionit çmontimit
  • Mbani mostër e vajit për papastërtive, kontrolloni nëse është e nevojshme.
  • gjatë disassembly, check for incorrectly installed parts, pjesët që mungojnë, and nongenuine parts.
  • Të pastër dhe të inspektojë çdo pjesë të ngushtë.
 3. Përcaktoni Lloji i Dështimi
 4. Përcaktoni dhe Shkak saktë të dështimit

The Troubleshooter’s Guideline Chart is used to locate and correct transmission problems. To use the guideline,

1) Gjeni problemin transmetimit në kutitë poshtë

2) Hover over the box to see the possible problem and take note of the numbers next to the possible cause

3) Referojuni lista më poshtë që të gjeni numrin përkatës të listuara në krah të problemit. Numri përputhen nga lista do të ju tregojnë korrigjim të mundshëm.

4) Nuk mund të jetë më shumë se një shkak i mundshëm dhe korrigjimin e mundur për çdo problem.

Korrigjimet e mundshme:

 1. Udhëzojë shofer në teknikat e duhura makinës.
 2. zëvendësuar pjesët (after trying other listed possible corrections).
 3. Liroj kyçës helika dhe retighten për çift rrotullues duhur.
 4. Shiko për dëmin rezultante.
 5. Smooth me letër zmerile.
 6. Reset për specifikimet e duhura.
 7. Install pjesët që mungojnë.
 8. Kontrolloni linjave ajrore ose hoses.
 9. forcojë pjesë.
 10. Korrigjuar kufizimin.
 11. Rikontrollo koha.
 12. pjesë të pastër.
 13. Aplikoni silikoni hollë film.
 14. aplikoni sealant.

Për manualeve dhe burime të tjera të lira, ju lutem vizitoni faqen tonë shkarkime

manuale transmetimit pdf

diagramet, Manualet dhe PDF Pjesë >>>

ndonjë pjesa e transmetimit ju keni nevojë për ne kemi atë! Të njëjtën ditë të anijeve në dispozicion, botëror.

DUHET pa mbështetje nga një prej ekspertëve tanë?

Telefononi tani
EMAIL SHBA