DRIVELINE plogështi Troubleshooting

torsional Vibration

Kontrollimin DRIVELINE U-përbashkët Operimit kënde

Veprimi i një driveline me një të përbashkët universale ose në fund të punës përmes një kënd rezulton në një lëvizje të veçantë. DRIVELINE do të përshpejtojë dhe të ngadalësojnë dy herë për çdo revolucion. Nëse kënde të punës ose në fund të bosht janë të pabarabartë, Rezultatet torsional dridhje. Kjo dridhje torsional do të priren për të anulluar veten nëse dy kënde të përbashkëta të punës janë të barabartë.

Llojet e zhurmës

Zhurmë ose dridhje e cila ndodh vetëm në shpejtësi të caktuara rrugore dhe zvogëlohet me rritjen e shpejtësisë shkaktohet përgjithësisht nga kënde të pabarabarta të punës së nyjeve DRIVELINE. Zhurmë ose dridhje e cila është e vazhdueshme në të gjithë gamën shpejtësi dhe ndryshon në intensitet me ndryshimin e shpejtësisë mund të shkaktohet nga drivelines çekuilibruar, bateri paekuilibruar frenave ose disqet, ose drivelines me joints universale jashtë fazës.

Verifikimet paraprake

Bëni kontrolle të mëposhtme para se të marrë lexime kënd:

 1. Check companion flange or yoke nut for looseness and torque to proper specification if necessary.
  DRIVELINE shqip përbashkët
 2. Driveline slip joints that do not have the arrows or other markings pointing to each other will result in the driveline universal joints being out of phase. Me fjale te tjera, the transmission universal joint may be turned one spline or more to the right or left of being aligned with the universal joint at the opposite end of the driveline.
  • Some computer designed drivelines are purposely built with U-joints out of phase. Check manufacturer’s specifications for proper setting. Gjithashtu, check closely to make certain no twist has occurred to the tubing, causing these two joints to be out of phase Make sure the slip joint works freely and is not bound or seized. Slip joints must absorb axle housing movements.
 3. Unbalanced drivelines can cause vibration that occurs throughout the speed range of vehicle and varies in intensity with a change of speed. The driveline may be at fault in respect to balance and concentricity. A quick field check to determine driveline balance can be made by securing a small piece of metal or similar weight with a hose clamp to the front of the tube where the splined shaft is welded. Road test the vehicle and continue to move the weight around the tube until the balance point is found and vibration disappears or is minimized.
  DRIVELINE paekuilibruar
  Drivelines janë të balancuara në mënyrë dinamike të shpejtësisë së tyre të synuar rrotulluese dhe jo për shpejtësi të pafund. kështu, vibration can be expected when this rotational velocity is exceeded. Check concentricity of driveline by mounting on lathe centers and dial indicating. Kontrolloni specifikimet e prodhuesit për lejimin delje.
 4. mbështet motor që janë të veshur, shkeputur ose i lirë, and mounting pads that are worn or deteriorated must be corrected to restore the engine suspension to its original vibration tolerance.

të lexojë

plain, wing and flange driveline joint
plain driveline joint
universal joint

Take readings with protractor from machined surfaces of yokes or companion flanges. qartë, krahut ose tipit fllanxhë nyje mund të hasen. Some will require partial disassembly to obtain accurate readings.

Në nyje të thjeshtë tipit, it may be necessary to remove the bearing cap. Kur të marrë lexime, make sure the universal joint is in a vertical plane. At the rear axle, take readings from a machined surface differential carrier that is in the same plane as the axle pinion shaft, ose nga sipërfaqja machined që është pingul me bosht lidh duart, cilado që është më e lehtë.

Nëse dridhje ndodh ndërsa veprojnë bosh, take readings in empty condition. Në qoftë se kjo ndodh kur e ngarkuar, take readings when loaded. When it is necessary to measure driveline lengths, measure from joint center to joint center

Specifikimet prodhuesit duhet të ndiqet kur bën kontroll fillestar plogështi. Some manufacturers have found it necessary to vary from the ideal due to geometrical limitations. If vibration persists after adhering to manufacturer’s specifications, contact the manufacturer’s representative.

Checks këndeve - Flanges paralele ose Yokes

 1. Single Axle Makina
  • kënd transmetimit – Take reading of transmission angle. This angle is the angle to which the rear axle joint angle must match. The transmission angle will have a declination reading of from 0 në 5 gradë në shumicën e rasteve.
   kënd leximi transmetimit
  • kënd Axle. Take reading either from machined surface of axle housing or pinion bearing retainer. This angle must be within one degree of the transmission angle.
   • shembull: If transmission angle reading is 3 degrees down to the rear, the rear axle angle should be 3 gradë up.
 2. Tandem boshtet apo Automjetet me njësitë ndihmëse
  • Merrni kënd leximin e transmetimit.
  • Take reading from joint of front tandem axle or auxiliary joint. This reading should be within one degree of transmission angle.
   • shënim: The rear joint of front tandem axle will be the same as the front joint.
  • Merrni leximin e kënd përbashkët në varg pasme bosht, or axle to rear of auxiliary. This angle must be within one degree of transmission angle.

Kufijtë e përbashkëta Angle punës (paralele)

joints universale të ketë një kënd maksimale të punës, në varësi të llojit dhe prodhimin. Rekomandohet që këndi i përbashkët punues për kuvendin paralel të përbashkët nuk kalon 8 gradë për drivelines kryesore mbi 40″ gjatë. Për drivelines kryesore nën 40″ këndi maksimal nuk duhet të kalojë Length (L) i ndarë nga 5. (Ky kufizim nuk zbatohet për interaxle drivelines.)

shembull: Për një 35″ DRIVELINE, the maximum joint working angle would be 35 plus 5 ose 7degrees. This working angle must not be exceeded.

Place protractor on driveline to obtain angle of driveline from transmission to axle. The difference between the driveline angle and the joint angle is the joint working angle. For instance, nëse transmetimi është 3 gradë poshtë, and the driveline angle is down 7 gradë, the transmission joint working angle is 7 minus 3 ose 4 gradë.
Në makinë varg ose instalime ndihmëse, take readings in the same manner, comparing the universal joint angles to the driveline angle to which it is attached.

Angularity Checks – Non-Parallel Compensating Angles or Flanges or Yokes

Me automjete të shkurtra bazë timon të cilat kanë një gjatësi minimale DRIVELINE nga transmetimi në boshtin, DRIVELINE është e nevojshme për të vepruar me kënde shumë të rënda duke punuar në disa instalime. Kjo gjithashtu vlen për interaxle drivelines. Këto punës të rënda të përbashkët kënde të shkaktojnë dridhje. Për të ulur kënde të punës, bosht është tilted lart, deri në centerline bosht lidh duart dhe transmetimin mainshaft centerline në mes të rrugës ndërpritet në mes të qendrave të përbashkëta.

angularity check

Me akseve tandem makinë, the rearward axle is tilted upward until its pinion shaft centerline and forward axle pinion shaft centerline intersect midway between joint centers.

Kur parafytyruar instalime jo-paralele të përbashkëta, it is necessary to take the driveline angle readings as well as transmission and axle angle readings.

 1. Single Axle Makina
  • Merrni leximin kënd e transmetimit
  • Marrë kënd të driveline
  • Merrni leximin kënd të bosht të përbashkët
  • Për të llogaritur për kënde të sakta:
   • The difference between the driveline angle and the transmission angle will be the transmission joint working angle.
   • The difference between the driveline angle and the axle angle will be the axle joint working angle.
   • The two working angles of transmission and axle must be equal.
   • shembull:
    transmetimit është 3 gradë poshtë
    DRIVELINE është 7.5 gradë poshtë
    bosht pasme është 12 gradë poshtë
    kështu 7.5 minus 3 është e barabartë me 4.5 gradë
    12 minus 7.5 është e barabartë me 4.5 gradë, giving 4.5 equal working angles
 2. Tandem boshtet apo Automjetet me njësitë ndihmëse – When taking readings on tandem drive axles or between auxiliary and rear axle, the same principles apply as with single axle vehicles. Take readings between transmission and front tandem axle, or auxiliary. Take readings between axles or between auxiliary and axle. Me fjale te tjera, take angle readings for each set of universal joints

Kufijtë e përbashkëta Angle punës (Jo paralele)

Rekomandohet që këndi maksimal i punës i përbashkët për kuvendet jo paralele të përbashkëta nuk kalon gjatësinë kryesore DRIVELINE ndarë nga 10. Për shembull, nëse gjatësia kryesor DRIVELINE është 55, këndi maksimal i përbashkët punues është 55 i ndarë nga 10 ose 5.5 gradë. (Ky kufizim nuk zbatohet për interaxle drivelines.)

Përshtatjet bosht

kënde bosht në përgjithësi mund të rregullohet me një nga mënyrat e mëposhtme, në varësi të llojit të bosht.

 1. Rregulluar shufra çift rrotullues, nëse tipit rregullueshme.
 2. Add to or reduce length of non-adjustable torque rods.
 3. Add or reduce the number of shims behind torque rod brackets.
 4. Use correct amount of wedge shims under spring to axle pad.

Pezullimet - Pinion Shaft Angle

Nuk do të ketë pak ose aspak ndryshim të këndit lidh duart bosht me llojet e pezullime të cilat kanë një lëvizje paralelogram. Këto të lejojë housings diferenciale për të lëvizur poshtë e lart në një vertikale drejt gjatë operacionit.
Pezullimet nuk ka një lëvizje paralelogram do të lejojë bosht bosht lidh duart për të luhaten në një hark, në këtë mënyrë vazhdimisht në ndryshim kënd i lidh duart bosht gjatë operacionit. Një sasi të ndryshme të vibrimit mund të ndodhë shkaktohet nga kënde të punës e joints universale qenë një çast të pabarabartë.
Beqar ngasin makina bosht kanë pak ose aspak ndryshim të këndit bosht lidh duart gjatë operacionit.

Për manualeve dhe burime të tjera të lira, ju lutem vizitoni faqen tonë shkarkime

manuale transmetimit pdf

diagramet, Manualet dhe PDF Pjesë >>>

ndonjë pjesa e transmetimit ju keni nevojë për ne kemi atë! Të njëjtën ditë të anijeve në dispozicion, botëror.

DUHET pa mbështetje nga një prej ekspertëve tanë?

Telefononi tani
EMAIL SHBA