Mirëmbajtja parandaluese Transmisionit

Një Mirëmbajtja e mirë parandaluese (PM) program for your Eeaton Fuller transmission can avoid breakdowns, ose të zvogëlojë koston ose riparime. shpesh, transmission problems can be traced directly to poor maintenance. Following is an inspection schedule that may be helpful in setting up a preventive maintenance program. Ky orar nuk është gjithë-përfshirëse si intervalet e inspektimit do të ndryshojnë në varësi të kushteve operative.

Mirëmbajtja Daily

Tanke Air

Bleed tanke e ajrit për të hequr ujin ose vaj.

rrjedhjet e naftës

Shikoni përreth duke mbulon, PTO mbulon dhe sipërfaqeve të tjera machined. Gjithashtu kontrolloni për rrjedhjet e naftës në terren para fillimit kamion në mëngjes.

çdo 10,000 Miles Maintenance

how to check oil level in heavy duty truck engine
proper oil level in heavy duty engine

Kontrolloni nivelin e vajit

shënim: Para se të kontrolluar nivelin e vajit, Motori duhet të përtaci & transmetimit në neutral te pakten 2 minuta. Temperatura lubrifikant duhet të jetë në mes të 60 ° F & 120 ° F (15.5 ° C dhe 48.8 ° C).

çdo 20,000 Miles Maintenance

Sistemi i ajrit dhe Lidhjet

Kontrollo për rrjedhjet, hoses veshur dhe linjave ajrore, loose connections and loose capscrews. Check all capscrews in bolt circle of clutch housing for
liri.

Clutch Housing Mounting Capscrew

Clutch Montimi Strehimi

Kontrolloni Remote Control lidhjes

  • Kontrolloni për krijimin e lidhjeve U-nyjeve për veshin.
  • Kontrollo për të detyrueshme.
  • Lyej U-nyje.
  • Kontrollo për veshin unazë.
  • Kontrolloni lidhjet për ngushtësi.
  • Kontrollo dhe të pastër ose të zëvendësojë element filtrin e ajrit.
linkage
bushing

Universal përbashkët Companion fllanxhë

Universal Joint Companion Flange

Shaft output

Kureshtje lart kundër bosht prodhimit për të kontrolluar pastrimin radiale në
duke mainshaft pasme.
Kontrolloni splines për veshin nga lëvizja dhe chucking veprim
e universale fllanxhë përbashkët shok.

Kontrollo për çift rrotullues duhur, 450 në 500 lbs. ft. on twin countershaft models.

çdo 40,000 Miles Maintenance

Inspect anësor

shënim: Inspection should be made according to the manufacturer’s specifications.

Kontrolloni fytyrat tufë disk për veshin.
Kontrolloni uljes veprimin e tufë shtyrë pjatë.

Release Duke
Remove hand hole cover and check axial and radial clearance in release bearing.
Check relative position of thrust surface of release bearing with thrust sleeve on push type clutches.

çdo *50,000 Miles Maintenance

Ndryshimi Transmission lubrifikant
*mbushur fillestar në njësitë e reja duhet të ndryshohet në 5,000 milje

Fuller Rekomandime parandaluese mirëmbajtjes

Mirëmbajtja parandaluese Operacioni i përditshëm 5,000 10,000 20,000 30,000 40,000 50,000 60,000 70,000 80,000 90,000 100,000
Bleed tanke e ajrit & Dëgjoni për rrjedhjet X
Inspect për rrjedhjet e naftës X
Kontrolloni nivelin e vajit X X X X X X X X X X
Inspect Connections Sistemit Air X X X X X
Kontrolloni anësor Strehimit Capscrews për diarre X X X X X
Lube Clutch këmbe Boshte X X X X X
Kontrolloni Remote Control lidhjes X X X X X
kontrolloni & Pastër ose të zëvendësojë filtrin e ajrit Element X X X X X
Kontrolloni bosht prodhimit për diarre X X X X X
Kontrolloni Clutch Operacioni & rregullim X X
Ndryshimi Transmission Oil *X X X

*mbushur fillestar në njësitë e reja. Shih faqe vajosje transmetimit.
ORARI përsëritur pas 100,000 MILES

ndonjë pjesa e transmetimit ju keni nevojë për ne kemi atë! Të njëjtën ditë të anijeve në dispozicion, botëror.

DUHET pa mbështetje nga një prej ekspertëve tanë?

Telefononi tani
EMAIL SHBA