transmetimit vajosje

Proper Lubrication is the key to long transmission life

Proper lubrication procedures are the key to a good all-around program mirëmbajtjes. Nëse vaji nuk është duke bërë punën e saj, or if the oil level is ignored, all the maintenance procedures in the world are not going to keep the transmission running or assure long transmission life.
Eaton Fuller transmissions are designed so that the internal parts operate in a bath of oil circulated by the motion of gears and shafts.
kështu, all parts will be amply lubricated if these procedures are closely followed:
1. Ruajtur nivelin e vajit. Inspect rregullisht.
2. Ndrysho vaj rregullisht.
3. Përdorni klasën e saktë dhe llojin e naftës.
4. Blerë nga një tregtar i respektuar.

Lubrifikim Ndryshimi dhe Inspektimit

Fluid Eaton Roadranger CD5O Transmission
Duty HIGHWAY PËRDORIMI-të rënda dhe Mid.Range
i parë 3,000 në 5,000 milje (4827 në 8045 km) Fabrika e mbushur, kullimin fillestar
çdo 10,000 milje (16090 km) Check fluid level Check for leaks
Heavy Duty Highway Ndryshimi Interval
çdo 250,000 milje (402336 km) fluide Ndryshimi transmetimit
Mid.Range Highway Ndryshimi Interval
çdo 100,000 milje (160,000 km) or every 3 vjet cilado që ndodh për herë të parë fluide Ndryshimi transmetimit
OFF-HIGHWAY SHFRYTËZIMI
i parë 30 orë Fabrika e mbushur ikjen fillestare
çdo 40 orë Inspect nivelin e lëngjeve, kontrolloni për rrjedhjet
çdo 500 orë Change transmission fluid where severe dirt conditions exist
çdo 1,000 orë fluide Ndryshimi transmetimit (Përdorimi normal off-autostradë)
Heavy Duty Engine Lubricant or Mineral Gear Lubricant
HIGHWAY PËRDORIMI
i parë 3,000 në 5,000 milje (4827 në 8045 km) Fabrika e mbushur, kullimin fillestar
çdo 10,000 milje (16090 km) Inspect nivelin lubrifikant, kontrolloni për rrjedhjet
çdo 50,000 milje (80450 km) lubrifikant Ndryshimi transmetimit
OFF-HIGHWAY SHFRYTËZIMI
i parë 30 orë lubrifikant Ndryshimi transmetimit të njësive të reja
çdo 40 orë Inspect nivelin lubrifikant, kontrolloni për rrjedhjet
çdo 500 orë lubrifikant Ndryshimi transmetimit ku ekzistojnë kushte të rënda dirt
çdo 1,000 orë lubrifikant Ndryshimi transmetimit (Përdorimi normal off-autostradë)

Ndrysho filtër nafte kur lëngu ose lubrifikant është ndryshuar.

Lubrifikantët rekomanduara

lloj Gradë (SAE) gradë Fahrenheit
(Celsius)
Temperatura Ambient
Fluid Eaton Roadranger CD50 Transmission 50 të gjithë
Heavy Duty Engine Oil
MIL-L-2104B, C, ose D ose
API-SF ose API-CD
(Emërtimet e mëparshme API pranueshme)
50
40
30
Mbi 10 ° F (-12° C)
Mbi 10 ° F (-12° C)
Nën 10 ° F (-12° C)
Minral Gear Oil me
ndryshket oksidimi
frenues API-GL-1
90
80W
Mbi 10 ° F (-12° C)
Nën 10 ° F (-12° C)

Përdorimi i vajit të butë veshje EP ose vaj për shumë qëllime veshje nuk është e rekomanduar, por në qoftë se këto vajra veshje janë përdorur, të jetë i sigurt që të përmbahen kufizimeve të mëposhtme:
Mos përdorni vaj butë gear EP ose vaj shumë qëllime gear kur temperaturat që veprojnë janë mbi 230ºF (110ºC). Shumë nga këto vajra veshje, veçanërisht 85W140, prishen mbi 230ºF dhe vula pallto, kushineta dhe ingranazhet me depozitat që mund të shkaktojnë dështime të parakohshme. Nëse këto depozita janë vërejtur
(sidomos një shtresë në zonat vulë që shkaktojnë rrjedhje të naftës), të ndryshojë në lëngun e transmetimit Eaton Roadranger CD5O, rëndë vaj motori detyrë ose mineral vaj gear për të siguruar jetën maksimale komponent dhe për të ruajtur garanci tuaj me Eaton.
(Gjithashtu shih "Temperatura e punës".)
Aditivëve dhe modifiers fërkime nuk janë të rekomanduara për përdorim në transmetimet Eaton Fuller.

si për të kontrolluar nivelin e vajit në motor kamion detyrë e rëndëDuhur Niveli Oil

Sigurohuni naftës është niveli me hapjen e mbushjes. Për shkak se ju mund të arrijnë të naftës me gishtin tuaj nuk do të thotë të naftës është në nivelin e duhur. Një inç i nivelit të naftës është rreth një gallon e naftës.

kullues Oil

Drain transmetimit ndërsa nafta është e ngrohtë. Të ndërrimit të vajit të hequr spinën ikjes në fund të rastit. Pastroni spinën ikjes para reinstalling.

mbushjes

Rasti i pastër rreth filler plug dhe për të hequr spinën nga ana e rastit. Plotësoni transmetimin në nivelin e hapjes filler. Nëse transmetimit ka dy hapje filler, plotësoni në nivelin e dy hapjeve.
Shuma e saktë e naftës do të varet nga prirjen transmetimit dhe model. Mos tejmbush; kjo do të shkaktojë vaj të jetë e detyruar jashtë transmetimit.
Kur duke shtuar vaj, llojet dhe markave të naftës nuk duhet të përzihen për shkak të papajtueshmërisë të mundshëm.

Temperatura e punës

- Me Eaton® Roadranger® CD50 Transmisionit Fluid Heavy Duty Engine naftës dhe vaj mineral
Transmetimi nuk duhet të operohet në mënyrë të vazhdueshme në temperaturë mbi 250ºF (120ºC). megjithatë, Temperatura e punës përhershme në 300ºF (149ºC) nuk do të dëmtojë transmetimin. Temperatura e punës e mësipërme 250ºF rrisë normën lubrifikant për të oksidimit dhe të shkurtojnë jetën e saj efektiv. Kur temperatura mesatare operativ është mbi 250ºF, transmetimi mund të kërkojë ndryshime më të shpeshta të naftës apo ftohje të jashtme.
Kushtet e mëposhtme në çdo kombinim mund të shkaktojë temperatura të veprojnë mbi 250ºF: (1) veprojnë vazhdimisht me shpejtësi të ngadaltë, (2) temperaturat e larta ambientit, (3) kufizuar rrjedhjen e ajrit rreth transmetimit, (4) sistemi i shkarkimit shumë të afërt me transmetimin, (5) kuaj-fuqi të lartë, operacioni lodh.
coolers jashtme naftës janë në dispozicion për të ulur temperaturat operative kur kushtet e mësipërme janë hasur.
Transmetimit naftës coolers janë:

Recommended

– Me motorët e 350 H.P. dhe më lart me transmetimin Overdrive

i nevojshëm

– me motorë 399 H.P. dhe mbi të me transmetimet lodh dhe GCWs mbi 90,000 lbs.
– me motorë 399 H.P. dhe sipër dhe 1400 Lbs.-Ft. ose rrotullues madhe
– me motorë 450 H.P. dhe më lart

Me PE ose shumë qëllime Gear naftës

Mild naftës gear EP dhe vaj qëllime gear nuk janë të rekomanduara kur temperaturat operative lubrifikant janë mbi 230ºF (110ºC). veç, coolers naftës transmetimit nuk janë të rekomanduara me këto vajra veshje që nga materiale të naftës frigorifer mund të sulmohen nga këto vajra veshje. Sa më i ulët Kufiri temperatura dhe pije freskuese të naftës kufizimi me këto vajra veshje zakonisht kufizojnë suksesin e tyre në aplikimet e butë.

Nivelet e duhura vajosje si lidhen me Angles Instalimi Transmisionit
Në qoftë se kënd operativ transmetimit është më shumë se 12 gradë, vajosje të pahijshme mund të ndodhë. kënd që vepron është në rritje këndi transmetimit në shasi plus përqindja e upgrade (shprehur ne grade).
Grafiku ilustron qind e sigurt të një përmirësim në të cilën transmetimi mund të përdoret me rritje shasi të ndryshme kënde. Për shembull: në qoftë se ju keni një kënd transmetimit 4-shkallë në rritje, atëherë 8 gradë (ose 14 për qind e klasës) është e barabartë me kufirin e 12 gradë. Nëse ju keni një kënd rritje 0-shkallë, transmetimi mund të operohet në një 12 shkallë (21 përqind) gradë.
Çdoherë transmetimi veprojnë kënd të 12 gradë është tejkaluar për një periudhë të zgjatur kohe transmetimi duhet të jetë e pajisur me një pompë të naftës ose kit pije freskuese për të siguruar vajosje duhur.
Shënim në tabelë nivelet e naftës të efekt të ulët mund të ketë në kënde operative të sigurta. Lejimi nivelin e vajit të bjerë 1/2″ poshtë vrimë filler plug zvogëlon shkallën e klasës me rreth 3 gradë (5.5 përqind).

Nivelet e duhura vajosje janë Essential!

vajosje transmetimit

ndonjë pjesa e transmetimit ju keni nevojë për ne kemi atë! Të njëjtën ditë të anijeve në dispozicion, botëror.

DUHET pa mbështetje nga një prej ekspertëve tanë?

Telefononi tani
EMAIL SHBA